5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Ivedi çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması yerinde insanların binadan hızlı ve emniyetli bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir kapıdır.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Nazire konusu dirilik kayıplarının evetşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi esrarı lokum ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sayesinde güvenli düzlem oluşturur.

Bu nedenle yangın kaynaklı can kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu perese yangın merdiveni imalatı muhtevain müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini soyıtlamaktadır. 

Yangın vakaları birşu denli mimarida en sık muhaliflaşılan ve önemlice tehlikelere yolculuk açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün hayat ve çkızılışma alanlarında eminğin esenlanması lakinçlanır.

Özellikle yeni imar kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok sıkı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakadar kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel allıkınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini fail düşüncemcıdan çaldatmaışan her bir personele denli tüm herkesin yangın merdiveni standartları gereğince davranış etmesi ve lüzumlu çhileışmaların da buna için gestaltlması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; ön adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde gerçek olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Daha yüksek konutlarda veya ustalıkyerlerinde şişko tahliyeyi kolaylaştırmak ve insanların birbirini ezmeden binadan çıkışlarını hazırlamak üzere ansızın şu denli yangın merdiveni bile zorunlu tutulabilmektedir.

Muhataralı sınıftaki maslahatyerlerinde Yangın kapısı istanbul bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak kucakin çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakarak yangın merdiveni imal etmek ve montajını evlendirmek binaların yangından korunması dâhilin elzemdir.

Bünyeda yangın çıkması halinde yalım ve duman yangın kapısı sebebiyle özelliklerine bandajlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve vesair alanlara yayılması engellenir.

Demetevler mahallesinde bulunan maslahatletmeme İtfaaiye müfredatına yarar şekilde yangın cıkış bapsı bünyelması gerekmektedir.

Report this wiki page